Så kan du hjälpa

Så kan du hjälpa

Det är glädjande att så många vill engagera sig i den flyktingsituation som råder och det finns många sätt som du kan hjälpa till på.

Via kommunen kan du erbjuda en bostad i projektet "Öppna ditt hem", vara stöd för barn som kommer till Sverige utan vårdnadshavare genom att bli god man eller språkvän. Det finns även frivilliga organisationer som du kan engagera dig i. Men en av de viktigaste insatserna du kan göra är att bjuda in och öppna upp dina egna sociala nätverk.

Vill du veta vad du kan hjälpa till med eller har en idé på vad du kan göra, kontakta Pernilla Lundström eller Emma Pers för mer information.

Sidan uppdaterad den 31 januari 2017.

• Pernilla Lundström Svenska kyrkan i Mora
  • Emma Pers Integrationssamordnare
    Mora kommun
    Integrationsenheten
    Växel: 0250-260 00

Frågor och svarÖppna ditt hemVill du bli god man?Vill du bli flyktingguide och spårkvän

... 16 personer dömdes till döden i Mora vid häxprocessen 1669?