Årsredovisningen för 2014 visar positivt resultat

14 april 2015
pengar Visa större bild

Resultatet för Mora kommuns årsredovisning 2014 visar ett resultat på 3,9 miljoner kronor. Men resultatet är ändå 2,6 miljoner kronor lägre än budgeterat, vilket främst beror på underskott i socialnämnden och för- och grundskolenämnden samt minskade skatteintäkter.

I resultatet på 3,9 miljoner kronor ingår också realisationsvinster, det vill säga vinster vid försäljning av anläggningstillgångar och finansiella placeringar, på 4,4 miljoner kronor. Dessa vinster får inte räknas in i det kommunala balanskravet. Det innebär att resultatet avstämt mot balanskravet är - 455 000 kronor.

Eftersom utvecklingen av det beräknade skatteunderlaget är lägre i förhållande till snittet för en tioårsperiod kan kommunen använda sig av resultatutjämningsreserven för att täcka underskottet och redovisar därmed ett balanskravsresultat på +/- 0.

– Trots fortsatt underskott hos två av kommunens större nämnder och ingen återbetalning från AFA försäkringar, som skett föregående år, har kommunen lyckats hålla i resultatet, säger ekonomichef Lena Fagerlund.

Kommunstyrelsen lämnade under tisdagen över årsredovisningen för 2014 till revisorerna för granskning. Sedan behöver kommunfullmäktige godkänna den och dessutom besluta om att använda 455 000 från resultatutjämningsreserven för att täcka det negativa balanskravsresultatet.

Sidan uppdaterad den 14 april 2015.

......Knausberget (787 m) är kommunens högsta punkt. Berget ligger väster om Ulvsjön, i den nordligaste delen av Mora kommun.