Asylboendet i Gesunda öppnat

26 september 2014

gesunda wärdshus

Mora kommun har nu fått information om att de första flyktingarna har kommit till asylboendet i Gesunda. Inledningsvis rör det sig om 85 personer.

​Migrationsverkets besiktning av lokalerna på Gesundaberget är avklarade. Efter att lokalerna blev godkända blev det en kort process till dess att de första boende kom till Gesunda.

Mora kommun kommer nu att ha en kontakt med Hero, företaget som driver det tillfälliga asylboendet, för att se över hur många av de asylsökande som kommit som är barn och ska erbjudas skolgång.

Under de senaste veckorna har även flera intressenter i form av privatpersoner och organisationer kontaktat kommunen och visat intresse för att på något sätt finnas med och stötta de asylsökande för att skapa goda möjligheter för att de ska känna sig välkomna i samhället.

Det handlar om att man vill skänka kläder, erbjuda socialt stöd, hjälpa till med barnpassning och även utbildningsstöd i svenska och kunskaper om det svenska samhället.

Sidan uppdaterad den 26 september 2014.

• Roger Torlamb Enhetschef öppna insatser IFO
    Mora kommun

... flottningen i Österdalälven upphörde 1970?