Avtalet med Grönklittsgruppen klart - kommunen säljer Mora Parken

17 juni 2014

Moraparken

Efter tisdagens KS-sammanträde föreslår nu kommunstyrelsen att kommunfullmäktige fattar beslut om försäljningen. Grönklittsgruppen tar över som ägare av Mora Parken den 1 augusti. Men avtalet ger också Mora kommun ett ägande i Grönklittsgruppen AB.

Bedömningen är att Mora kommun får en välkänd, stabil köpare som redan driver verksamhet inom kommunen och regionen. Grönklittsgruppen har samma affärsidé som kommunen, nämligen att utveckla Mora Parken vidare som en tillgång för besöksnäringen och därmed stärka både Mora och regionen.

Grönklittsgruppen förvärvar samtliga aktier av kommunen för 9,1 mkr. Hela köpeskillingen betalas med nyemitterade aktier i Grönklittsgruppen och det innebär att Mora kommun blir delägare i Grönklittsgruppen med 2,9 % av aktierna. Moraparken AB:s lån till Kommuninvest, som för närvarande uppgår till 42 mkr, skall lösas av Grönklittsgruppen till ett belopp om 36 mkr och av Mora kommun med resterande del.

Grönklittsgruppen förbinder sig också att utan tidsbegränsning se till att allmänheten har tillgång till Prästholmen, samt att Vasaloppet alltid ska ha möjlighet att disponera Vasaloppsarenan med tillhörande anläggningar och skidspår för aktiviteter året runt om dessa är belägna på Mora Parkens fastighet.

Sidan uppdaterad den 17 juni 2014.

• Peter Karlsson Kommundirektör
    Kommunledningskontoret
    Badstugatan 2

Visste du att...

.... Vasaloppet blev 1925 Sveriges Radios första direktsända idrottsevenemang utanför Stockholm?