Beslut om Familjens hus i Mora

11 november 2014

Kommunstyrelsen beslutade under tisdagens sammanträde att tillsammans med landstinget Dalarna etablera Familjens hus i Mora. Tekniska förvaltningen har nu fått i uppdrag att ta fram förslag på lämplig lokal.

Familjens hus i Mora

Mora kommun har fört diskussion med landstinget Dalarna i många år om att etablera en gemensam familjecentral, nu blir det verklighet. Syftet med Familjens hus är att kommun och landsting ska kunna samverka kring främjande och förebyggande insatser för barn och föräldrar. Att personalen kommer att sitta på samma ställe möjliggör bättre förutsättningar för samverkan för att kunna få en bättre helhetsbild av familjers behov.

Personal som ska ingå ifrån kommunen är familjebehandlare och socialsekreterare (socialförvaltningen), öppna förskolan, familjepedagog och specialpedagog för förskolan (barn- och utbildningsförvaltningen). Från landstinget ska barnmorskemottagning, mödrahälsovård, barnhälsovård, och mödravårds- och barnavårdspsykolog finnas.

Ambitionen är att familjecentralen ska vara klar för inflyttning senast den 1 juli 2016.

Sidan uppdaterad den 11 november 2014.

... den senaste minnesstenen i Dalarna med anknytning till Gustav Vasas äventyr restes i Kättbo 1934? Till minne av skidåkarna Lars och Engelbrekt som sägs vara de som hann upp den blivande kungen i Sälen vid årsskiftet 1520-1521.