Bra betyg för mora.se

27 oktober 2014

SKL webbgranskning

Enkel att hitta på, bra skolinformation och lätt att söka tillstånd. Det är några områden där Mora kommuns webbplats får bra betyg i SKL:s (Sveriges Kommuner och Landstings) färska undersökning.
– Totalt ligger Mora över riksgenomsnittet med 80 poäng av 100 möjliga, säger kommunikationschef Viveka Leksell.

Varje år sedan 2009 granskar SKL informationen till medborgare och företagare på de kommunala webbplatserna. I årets undersökning hamnar Uddevalla först med 94 poäng. Men Mora står sig bra.

– Vi ligger på plats 129 av landets 290 kommuner. Och framför allt hävdar vi oss väl jämför med kommuner av vår egen storlek – de flesta höga poängen gick till större städer och deras kranskommuner, säger Viveka Leksell.

Höga poäng för mora.se
Totalt betygsätts webbplatserna inom tolv kategorier, där Mora ligger över riksgenomsnittet i över hälften. Bäst betyg får Mora kommun inom områdena ”Tillstånd, näringsliv m.m.” (100), ”Individ och familj” (92) ”Grundskola” (88) och ”Ideell sektor, kultur & fritid” (88).
– Men vi kan också konstatera att det är andra bitar vi behöver utveckla, till exempel förskola, äldreomsorg och handikappomsorg.

Mora.se har haft en positiv trend – 2012 fick Mora 77 poäng och året dessförinnan 71 poäng.

Utvärderad av företagare
Tidigare år är det enbart medborgare som har tillfrågats men från och med i år har webbplatserna även granskats ur företagares perspektiv.

– Informationen till både medborgare och företagare får en allt större betydelse inom den offentliga sektorn, och de flesta förväntar sig att få sina frågor besvarade på kommunens webbplats. Den är dessutom kommunens ansikte utåt, så SKL:s undersökning är ett jättebra verktyg för att vi ytterligare ska kunna utveckla mora.se, säger Viveka Leksell.

Sidan uppdaterad den 27 oktober 2014.