Byggnation av bostäder för ensamkommande barn vid Tingsnäs

28 oktober 2014
Lundskruven Visa större bild
Här i kvarteret Lundskruven kommer nybyggnationen att ske.

Nya och bättre anpassade lokaler gör att man kan effektivisera och höja kvaliteten på verksamheten.

Kommunens verksamhet för omhändertagandet av ensamkommande barn finns idag på två platser i Mora, dels på Vasagatan och dels vid Tingsnäs. Verksamheten på Vasagatan kräver idag stora renoveringsinvesteringar, då det är bristande ventilation och andra problem med boende- och arbetsmiljön i lokalerna. Kommunen har istället tittat på möjligheterna att bygga nya bostäder i anslutningar till de redan befintliga lokalerna vid Tingsnäs. Vilket skulle innebära en mer sammanhållen verksamhet med en ökad effektivitet i personalorganisationen och kvaliteten i verksamheten skulle förbättras med nya och bättre anpassade lokaler.

Kommunstyrelsen ser byggnationen vid Tingsnäs som den bästa lösningen i dagsläget. Kommunen kommer därför att tillsätta en projektgrupp för genomförandet och det kommunägda bolaget Morastrand AB får i uppdrag att projektera och upphandla byggnationen. Kommunen har sedan tidigare antagit en trästrategi vilket kommer vara vägledande i byggprocessen.

Sidan uppdaterad den 28 oktober 2014.

... det första flygplanet i Mora kunde beskådas vid en flyguppvisning på Sandängarna 1913? Vid spakarna satt kapten H. Sundstedt.