Gymnasiechefen lämnar sin tjänst

29 januari 2013

Nils-Erik Nilsson, som varit chef för gymnasieförvaltningen sedan 2011, har idag på egen begäran ställt sin plats till förfogande.

I ett samtal med personalen under eftermiddagen har han gett sin syn på vad som fått honom att ta detta steg; en period med stor personalomsättning bland rektorerna, ny ekonom, samt det faktum att förvaltningen står inför stora besparingskrav under 2013 på grund av vikande elevunderlag.

I det läget känner gymnasiechefen att han inte längre har personalens förtroende att leda verksamheten, vilket har fått honom att fatta sitt beslut.

Under onsdagen kommer diskussioner att inledas om vilka arbetsuppgifter han ska ägna sig åt under uppsägningstiden.

Sidan uppdaterad den 29 januari 2013.

... den senaste minnesstenen i Dalarna med anknytning till Gustav Vasas äventyr restes i Kättbo 1934? Till minne av skidåkarna Lars och Engelbrekt som sägs vara de som hann upp den blivande kungen i Sälen vid årsskiftet 1520-1521.