Infartstavlorna vid Moras infarter tas ner

10 april 2014

Mora har haft fyra infartstavlor som stått sedan slutet av 1980-talet. En av tavlorna vid Rv 70 i Färnäs togs ner ifjol då den var i dåligt skick och riskerade att rasa. Denna vecka, kommer de tre återstående tavlorna att plockas ner för att under våren och hösten ersättas av nya analoga infartstavlor. Nya tavlor håller på att tillverkas med hjälp av St Mikaelsskolan. Budskapet på de nya tavlorna kommer i huvudsak att vara kartmaterial och marknadsföra Mora. I processen att sätta upp nya infartsskyltar ingår också att sätta upp digitala tavlor. Dessa kommer att placeras vid infarterna vid Rv 70 i Färnäs samt på E45 från Malungshållet.

Sidan uppdaterad den 10 april 2014.

......Knausberget (787 m) är kommunens högsta punkt. Berget ligger väster om Ulvsjön, i den nordligaste delen av Mora kommun.