Kommunal borgen till KAIS Mora

25 februari 2016

Idrottsföreningen KAIS Mora IF har skickat en begäran till Mora kommun, eftersom de menar att klubbar som själva äger sina lokaler missgynnas jämfört med föreningar som bedriver verksamhet i lokaler som ägs av kommunen.

– Vi har utvärderat underlaget i ansökan, och konstaterar att rättvisan i de kommunala bidragen helt beror på vilken bedömningsgrund man utgår ifrån. Det är ingen tvekan om att KAIS Mora IF är en betydelsefull idrottsförening för Mora, som engagerar ett stort antal ungdomar och medlemmar. Och ett alternativ till att lämna ytterligare bidrag är att möjliggöra lägre lånekostnader genom att bevilja kommunal borgen, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Hed (C).

Kommunstyrelsen beslutade därför vid sammanträdet den 23 februari att föreslå kommunfullmäktige att bevilja kommunal borgen för KAIS Mora IF på maximalt fem miljoner kronor, under förutsättning att klubben upprättar en amorteringsplan. Kommunfullmäktige föreslås också besluta att kommunstyrelsen under 2016 ska ge tekniska nämnden i uppdrag att utvärdera reglementet för föreningsbidrag.

Sidan uppdaterad den 25 februari 2016.

• Anna Hed (C) Kommunalråd, ordförande Kommunstyrelsen
    Mora kommun
    Växel: 0250-260 00

... den första byn i Mora socken som blev laga skiftad var Östnor? Det skedde 1935-1944.