Kommunpolis i Mora

10 december 2015

Kommunpolis Maria Söderbacka
Moras kommunpolis Maria Söderbacka

Med hjälp av medborgarlöften ska Moras kommunpolis Maria Söderbacka skapa ett tryggare samhälle. Här berättar hon mer om sitt arbete.

Polisen är nu mitt i en stor omorganisation. Tidigare var det 21 polismyndigheter, men sedan nyår finns det endast en myndighet kvar. I omorganisationen har det bestämts att Polisen ska arbeta närmare medborgarna och där av tillkom tjänsten som kommunpolis.

Kommunpolisens grunduppgift är att arbeta fram medborgarlöften i det lokala samhället. Ett löfte som innebär tidsatta och konkreta aktiviteter som tar sin utgångspunkt utifrån lägesbilden av det lokala samhället. Medborgarlöften ska skapas genom dialoger med allmänheten och medarbetare inom Polis samt kommun. På så sätt blir medborgarna en stor bidragande del i var fokus ska ligga i arbetet med trygghetsskapande insatser i Mora.

- Min förhoppning i framtiden är att medborgarna ska känna att Mora kommun har blivit en tryggare plats att leva i, tack vare medborgarlöften, säger Maria Söderbacka.

Vår kommunpolis Maria har arbetat som ordningspolis i Polisområde Mora i 11 år. Hon har även under dessa år arbetat som hälsoinspiratör, handledare åt aspiranter och med rekrytering.

- Jag brinner för det brottsförebyggande arbetet och vill absolut att fokus ska ligga på allmänhetens bästa, säger Maria.

Sidan uppdaterad den 10 december 2015.

Hur kan vi göra Mora till en tryggare plats att bo på?

Vad anser du att polisen, kommunen och medborgarna kan göra för att öka tryggheten i det lokala samhället? Finns det någon utmärkande plats/tid som har ett särskilt behov av dessa åtgärder?

Maria vill gärna ha tips och synpunkter på frågorna ovan, har du någon idé skicka gärna ett mail till Maria.

.... skidåkaren Anders Ström var IFK Moras förste olympier? Han blev sjunde man på femmilen i S:t Moritz 1928.