Landshövding Ylva Thörn tar spårmaskinen till skidstadion i Hemus

23 mars 2016

Landshövdingen kör spårmaskin i Hemus

Under landshövdingens besök diskuterades inte bara viktiga frågor för Mora och Dalarna, Ylva Thörn fick dessutom vara med om en unik tur i Vasaloppsarenan.

På onsdagsmorgon hälsades Ylva Thörn välkommen till Mora av kommunalråd Anna Hed (C), kommundirektören Peter Karlsson och kommunikationschef Viveka Leksell. Dagen inleddes i kommunhuset där Peter och Anna berättade om Regionstad Mora – för ett aktivt liv. Mora ska 2022  vara en levande stad med en tydlig profil och ha en positiv utvecklingstrend.

Turen i skidspåren började med spårmaskinen direkt utanför Zornmuseet upp genom campingen, vidare över Prästholmen till Hemus, skidstadion. Efter lunch på Café Zorn presenterades kulturkraft och dagens näringsliv i Mora i det vackra biblioteket på Zornmuseet.

- Besöken i kommunerna är alltid fantastiskt roliga, intressanta och enormt lärorika, säger Landshövding Ylva Thörn. Mora kommun bjöd på ett spännande program med skidturen i spårmaskinen, musik under lunchen och besöket på Zorngården.

Dagen avslutas med att landshövdingen deltar i Kapitaldagen på Mora Parken där över 60 representanter för det mångfacetterade näringslivet i Mora deltar.

- Mora bjöd på sin allra bästa sida under besöket med strålande sol, engagerade medarbetare, kulturkraft, fantastiskt lunch och härliga skidspår i Vasaloppsarenan, säger Anna Hed, kommunstyrelsens ordförande. Jag är mycket nöjd och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Länsstyrelsen i Dalarna.

Sidan uppdaterad den 23 mars 2016.

• Anna Hed (C) Kommunalråd, ordförande Kommunstyrelsen
    Mora kommun
    Växel: 0250-260 00

Visste du att...

.... Vasaloppet blev 1925 Sveriges Radios första direktsända idrottsevenemang utanför Stockholm?