Minskade skatteintäkter påverkar budgetprocessen för 2016

10 mars 2015

budget beräkning Visa större bild

En ny prognos visar att Mora kommun beräknas få 6 miljoner mindre i skatteunderlag för 2016 än vad man trodde i höstas. Det gör att kommunens verksamheter måste se över alternativ för omfördelningar och effektiviseringar.

Redan nu startar budgetprocessen för nästa år. Nuvarande prognos om minskade skatteintäkter tas med i beräkningarna när man börjar jobba med budgeten inför 2016.

Kommunens nämnder får inför arbetet med Kommunplan 2016, som är kommunens budget och verksamhetsplan, i uppdrag att genomlysa sin verksamhet och ge en bild av det ekonomiska läget. Förhoppningen är att hitta sätt för att omfördela resurser eller spara pengar genom att utveckla eller förnya sina arbetssätt.

– Vi har fortsatt god koll på kommunens ekonomi och förhoppningar om att inom arbetet med budgetprocessen kunna hantera minskade skatteintäkter, säger ekonomichef Lena Fagerlund.

Förslagen som nämnderna tar fram kommer att fungera som underlag för att göra politiska prioriteringar i den kommande budgetprocessen.

Sidan uppdaterad den 10 mars 2015.

... det första flygplanet i Mora kunde beskådas vid en flyguppvisning på Sandängarna 1913? Vid spakarna satt kapten H. Sundstedt.