Mora kommun deltar i prideparaden

23 augusti 2017
Flagga i pridefärger Visa större bild

Mora kommun är en av de organisationer som visar upp sig och manifesterar vid Mora Pride nu på lördag, den 26 augusti. Syftet är att markera att kommunen är en arbetsgivare och organisation som främjar öppenhet och mångfald.

”MORA KOMMUN – för allas lika värde”. Så lyder Mora kommuns banderoll – och de kommunanställda som vill kan gå med i prideparaden genom centrala Mora. Prideflaggan kommer att hissas vid de båda kommunhusen i Mora.

– Självklart ska vi vara med och visa att vi står upp för de mänskliga rättigheterna och att olikheter berikar oss här i Mora kommun. Det är viktigt att ta vara på den styrka och kompetens som finns hos varje enskild människa, säger kommundirektör Peter Karlsson.

– Mora kommun arbetar strategiskt för att erbjuda en god arbetsmiljö för anställda och för ett respektfullt bemötande i övrigt, fortsätter Peter Karlsson.

Det är första gången Mora Pride arrangeras och initiativtagare är en grupp ungdomar som är aktiva vid kulturverksamheten på Rosa Huset. Mora Pride blir den andra pridefestivalen i Dalarna efter Dala Pride.

Sidan uppdaterad den 23 augusti 2017.

• Anders Rosén Kommunikationschef
    Kommunledningskontoret
    Mora kommun

... Vasamonumentet i Mora invigdes 1860, på den plats där Gustav Vasa enligt sägnen gömde sig i en källare undan sin förföljare?