Mora kommun deltog med 17 lag i StafettVasan

1 mars 2013
Soctanterna Visa större bild
Soctanternas lag, fr.v.: Anna-Carin Söderström, Anna Engström, Ramiza Bellanius, Lena Höjlind och Stina Taugböl.

Friskvård och motion är högt prioriterat i de kommunala förvaltningarna och vad kan då vara lämpligare att delta i än StafettVasan?

Ett lopp som växt lavinartat på senare år och snabbt blir fulltecknat av femmannalag. I år nåddes maxantalet, 1 600 lag med tillsammans 8 000 åkare, redan tidigt och intressant att notera är att de kom från 19 av landets 21 län. Endast Blekinge och Gotland saknade representation.

Flest anmälda lag hade självfallet Dalarna (447) men Stockholm var inte långt efter med 360 och på tredje plats låg Gävleborg med 243.

Följande lag deltog från Mora kommuns olika verksamheter:

• Frökenlaget
  • Noretskolan 1
  • Noretskolan 2
  • Tekniska förvaltningen
  • Släcklaget
  • Team Björkudden
  • Fem stora stark
  • Fem nya stark
  • Snöskatorna
  • Dreamteam
  • SOLstollarna
  • Integrationsenheten lag 1
  • Integrationsenheten lag 2
  • IS/IT
  • Morastrand
  • Fem små stark
  • Soctanterna

Solen sken under tävlingen och temperaturen var behagligt parkerad en bit över nollstrecket. Men den kraftiga - och kyliga - vinden som drabbade norra Dalarna på torsdagskvällen höll dessvärre i sig hela dagen. Tack och lov så blåste den från norr och innebar därför mest sidvind. Hade den varit ostlig hade det blivit riktigt jobbigt för löparna, men oavsett vindriktning så fick de kämpa mot mängder av nedfallet skräp i spåret.

Ett av de första kommunala lagen i mål var en kvintett från socialförvaltningen. "Soctanterna" hade skidat på bra, men så hade man till exempel Anna-Carin Söderström på en av sträckorna. Hon åkte in på 19:e plats i TjejVasan förra veckan och är följaktligen en åkare av högsta klass.

- Men det var verkligen blåsigt idag och mycket skräpigt, tyckte hon.

Sven-Erik Nilsson

Sidan uppdaterad den 1 mars 2013.