Nytt flerfamiljshus planeras i Morkarlby

30 september 2014

Bostadsbristen i Mora är stor och därför kommer byggnadsnämnden att planlägga ett flerfamiljshus med 40 lägenheter i Morkarlby.

Flerfamiljshus planläggs i Morarlby

Byggnadsnämnden fick under tisdagen i uppdrag av kommunstyrelsen att planlägga fastigheten Morkarlby 21:18 samt 21:9 för att möjliggöra för byggnation av flerfamiljshus. Det kräver att man gör en ändring i detaljplanen då området i nuläget klassas som ett A-område (område för allmänt ändamål).

Kommunen har tecknat ett optionsavtal med Bo Bra AB om möjligheten att bygga på området. Avtalet ger ingen självklar rätt att bygga, men det ger Bo Bra AB rätten till förtur för byggnation i sex månader utifrån fastställd detaljplan.

Vid Näringslivsrådets frukostmöte den 2 oktober på Mora Parken kommer Lenny Thörnqvist, som är VD för Bo Bra AB, berätta om bland annat planerna om flerfamiljshus i Morkarlby.

Sidan uppdaterad den 30 september 2014.

... IFK Mora fyllde 100 år 2009?