Mora kommun säljer Sollerö kommunhus

19 september 2016

Sollerö kommunhus

Kommunen har sedan en tid tillbaka haft planer på att avveckla ägandet av kommunhuset på Sollerön. Nu föreslår kommunen att Sollerö sockenförening köper huset.

Mora kommunen arbetar efter en lokalförsörjningsstrategi där fastigheter och anläggningar ses över. Kommunen ska i huvudsak äga fastigheter och anläggningstillgångar som långsiktigt behövs för kommunens kärnverksamheter eller som är av strategisk betydelse för Mora kommuns utveckling. Principen är att de fastigheter där kommunen inte har någon verksamhet i ska säljas.

Kommunen har under en längre tid planerat att sälja Sollerö kommunhus och har därför fört en dialog med Sollerö sockenförening om ett övertagande av kommunhuset på Sollerön. Sollerö kommunalhus byggdes 1965 och lokalerna används idag som gemensam samlingslokal, bibliotek, arkiv, ungdomsgård och kontor för Sollerö sockenförening och Sollerö pensionärsförening. Sockenföreningen ser lokalerna som en strategisk tillgång och har ambitioner om att utveckla verksamheterna och bidra till bättre service för invånarna på Sollerön.

Sidan uppdaterad den 20 september 2016.

• Pierre Magnusson Förvaltare mark/skog
    Tekniska förvaltningen
    Fredsgatan 16
    Växel: 0250-260 00

.... skidåkaren Anders Ström var IFK Moras förste olympier? Han blev sjunde man på femmilen i S:t Moritz 1928.