Morapanelens bedömning av mora.se

23 mars 2011

Morapanelen, drygt 150 Morabor, har under januari 2011 fått ett antal frågor om kommunens webbplats, mora.se. Panelens synpunkter ska tillsammans med andra underlag hjälpa oss att förbättra webbplatsen. Frågeställningarna i undersökningen var i korthet:

• Hur ofta besöker du kommunens webbplats?
  • Vad tycker du om webbplatsen, tydlighet, sökfunktion, aktualitet, kontaktuppgifter, design mm?
  • Inom vilka områden söker du information på webbplatsen?

Samtidigt ställdes några frågor om den samlingsannons som kommunen har i Mora tidning varannan vecka.

Morapanelen

Svarsfrekvensen i enkäten var hög, 77 %, och det framgår att deltagarna i panelen är flitiga besökare på mora.se, 9 av 10 besöker webbplatsen minst en gång per månad och hälften en gång i veckan. En stor andel anger att man söker det man finner och tycker i stort att informationen är uppdaterad och bra. Det finns även många bra synpunkter och förslag till förbättringar. Sökfunktionen får det enskilt lägsta betyget i enkäten.

När det gäller samlingsannonsen i Mora Tidning har bara knappt 40 % lagt märke till den, men de flesta anser den ändå viktig och vill att kommunen utökar sin information i annonsen.

Sammanfattningsvis ger panelen mora.se ett övervägande gott betyg och man ser samlingsannonsen som ett bra komplement till informationsspridning.

Resultatet från undersökningen presenteras här

Vi söker fler medlemmar i Morapanelen

Owe Hållmarker

Sidan uppdaterad den 23 mars 2011.

... IFK Mora fyllde 100 år 2009?