Moras infartstavlor

8 juli 2014
infartsskyltar

I våras plockade Mora Kommun ner de tre återstående informationstavlorna vid infarterna till Mora. Meningen var att två nya skyltar skulle sättas upp innan sommaren och två till hösten. Skyltarna, som är tillverkade av elever på S:t Mikaelsskolans byggprogram, är så gott som klara men av olika anledningar fick uppsättningen av dessa skjutas fram till efter sommaren. Det som dock är på plats är fundament som tavlorna ska stå på (vid två platser). Det som kommer att stå på skyltarna är allmän information om Mora samt kartor som ska hjälpa besökaren till rätta.

Under hösten kommer de ovan nämnda tavlorna att kompletteras med två digitala tavlor som ska placeras vid de södra infarterna till Mora. Syftet med de digitala tavlorna är att välkomna och informera besökare, genomresande och invånare om publika evenemang samt kunna ge samhällsinformation.

Sidan uppdaterad den 8 juli 2014.

... Vasamonumentet i Mora invigdes 1860, på den plats där Gustav Vasa enligt sägnen gömde sig i en källare undan sin förföljare?