Nu lyfter flyget i Mora

26 oktober 2015

Regionalflyg i Mora

Under måndagens möte fattade kommunfullmäktige i Mora beslut om att finansiera reguljärflyget mellan Mora och Arlanda under en fyraårsperiod. Första planet kommer att lyfta i början av november.

Efter att Trafikverket i mars i år bröt avtalet med det estniska flygbolaget Avies har det saknats reguljär flygtrafik mellan Mora-Stockholm/Arlanda. Dalaflyget AB har under hösten upphandlat flygtrafiken på den aktuella sträckan och förutsättningarna för att flyget ska komma igång är att Mora kommun betalar 4,9 mkr per år till och med 2019. Kostnaden ligger i samma nivå som vid tidigare upphandlingar.

- Flyget är en viktig del för regionens tillväxt och det stärker Mora i att säkra arbetstillfällen och utveckla näringslivet, menar Anna Hed, kommunalråd.

Biljetterna kommer att säljas i samarbete med Svenska Direktflyg AB via sajten www.direktflyg.com

- Det är mycket positivt att reguljärflyget Mora-Stockholm kommer igång igen, så att företag och privatpersoner i regionen har möjlighet att snabbt förflytta sig mellan huvudstaden och Dalarna. Ur vårt perspektiv ser vi dessutom att det på ett bra sätt kommer att kompletteras av en internationell flygplats i Sälen med fokus på turismen, säger Jonas Bauer destinationschef på SkiStar i Sälen.

Sidan uppdaterad den 26 oktober 2015.

• Peter Karlsson Kommundirektör
    Kommunledningskontoret
    Badstugatan 2
  • Anna Hed (C) Kommunalråd, ordförande Kommunstyrelsen
    Mora kommun
    Växel: 0250-260 00

... Mora lasarett byggdes 1910-12?