Ny kommunfullmäktige tillträder måndag 20 oktober

17 oktober 2014
ordförandeklubba Visa större bild

Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ. Vid måndagens möte väljs ett antal viktiga poster.

Vart fjärde år väljer du som medborgare i Mora kommun vilka som ska sitta i kommunfullmäktige genom att rösta i kommunvalet. I fullmäktige sitter 41 ledamöter som tar beslut i alla stora frågor i Mora kommun. Det kan handla om mål och riktlinjer för vår organisation, kommunens budget och avgifter, val av ledamöter, ersättare i nämnder och vilka revisorer som ska granska kommunens verksamhet.

Måndagen den 20 oktober sammanträder kommunfullmäktige. Under måndagens möte väljs:
• kommunfullmäktiges ordförande och vice ordförande
• kommunrevisorerna som ska granska kommunens verksamhet
• kommunstyrelsens ordförande och vice ordförande
• kommunalråd och oppositionsråd

Kommunfullmäktiges sammanträden är offentliga så du är varmt välkommen att lyssna.

Tid: Måndagen den 20 oktober klockan 18.30

Plats: Mora Parken

Sidan uppdaterad den 17 oktober 2014.

... namnet Mora förekommer i skrift första gången 1325?