Ny medborgarundersökning på gång

13 september 2012

Centrum Visa större bild

Det har gått två år sedan den förra, och därför har det blivit dags igen att låta 1 000 Morabor komma till tals. Undersökningen görs i samarbete med Statistiska Centralbyrån och resultatet används som underlag för utvecklingen av kommunens service och dialogen med våra medborgare.

Enkäten skickas ut den 14 september till de slumpvis utvalda deltagarna i ålder 18-84 år. Några dagar innan har de dessutom fått ett "förbrev", en åtgärd som brukar göra att svarsfrekvensen ökar.

Undersökningen är indelad i tre avsnitt:

• Mora som plats att bo och leva
  • Den kommunala servicen
  • Möjligheter till inflytande

I dessa tas bland annat upp frågor om skola, äldreomsorg, gator/vägar, bostäder, trygghet, kommunikationer och kommersiellt utbud. I år är den dessutom kompletterad med frågor om nedskräpning och tekniska nämndens verksamheter. Den som inte vill lämna sina svar i pappersform kan istället göra det via webben, där enkäten också finns på engelska och finska.

I december ska undersökningen vara sammanställd och då får politiker och tjänstemän en värdefull vägledning inför framtida ställningstaganden. Självfallet kommer också resultatet att redovisas på mora.se.

Sven-Erik Nilsson

Sidan uppdaterad den 13 september 2012.

... namnet Mora förekommer i skrift första gången 1325?