Ny näringslivsstrategi i Mora kommun

11 november 2014

Kommunstyrelsen beslutade under tisdagen att godkänna en ny näringslivsstrategi. Målen i strategin är att erbjuda företagare bästa tänkbara service och bemötande, skapa förutsättningar för ett näringsliv med internationell klass och att genomföra Genomfart Mora senast år 2022.

Näringslivsstrategi

Arbetet med att ta fram en ny näringslivsstrategi har pågått sedan i våras och har handlat om att i dialog med företagare i kommunen ta fram områden som behöver utvecklas för att näringslivet ska växa.

Fyra stycken fokusområden har tagits fram:

• Trafik och infrastruktur
  • Kompetensförsörjning
  • Samhällsutveckling (t ex markberedskap)
  • Kommunikation, dialog och service

De fyra fokusområdena kommer att prioriteras av kommunen i styrande dokument för att ge företagsutvecklingen goda förutsättningar. Samhällsutvecklingen bygger på samarbete mellan kommun, företag och organisationer, och en del i strategin är att ta fram överenskommelser mellan dessa parter.

Beslutet att anta näringslivsstrategin förväntas tas av kommunfullmäktige den 1 dec.

Sidan uppdaterad den 11 november 2014.

... Mora socken och Morastrand blev en kommun 1959?