Peter Helander lämnar kommunalrådsposten i Mora

15 augusti 2012
Peter Helander

Han har meddelat Centerpartiets kretsstyrelse i Mora och dess valberedning att han tänker lämna posten som Centerpartiets kommunalråd och 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

När Peter klev in i politiken för 10 år sedan var han aktiv både som flygkapten i SAS och i familjeföretaget. För att både kunna behålla sitt flygjobb och samtidigt vara aktiv som politiker i Mora fick engagemanget i familjeföretaget stå åt sidan. Ålder och hälsoskäl inom familjeföretaget gör nu att Peter kommer att överta rollen som VD och därför väljer han att lämna över kommunalrådsuppdraget till nya krafter.

Peter lämnar inte politiken helt utan kommer att ha kvar politiska uppdrag och arbeta för att utveckla Mora.

Centerpartiet i Mora kommer att presentera ett nytt kommunalråd på en presskonferens onsdagen den 22 augusti.

Sidan uppdaterad den 15 augusti 2012.

... Vasamonumentet i Mora invigdes 1860, på den plats där Gustav Vasa enligt sägnen gömde sig i en källare undan sin förföljare?