Så jobbar Moras politiker

3 juli 2015

Fanny och Stina

Mora kommuns feriepraktikanter har fått prova på Sveriges viktigaste jobb under två veckor.

Mora kommuns förtroendevalda har fått svara på frågor om hur de upplever sina uppdrag, varför de blev politiker och vilket ansvar de har då feriepraktikanter har intervjuat dem och sammanställt resultatet i två rapporter. Stina och Fanny tycker att det varit både intressant och lärorikt.

-Nu vet jag mer om vad som händer i Mora, annars är det ju mest den regionala politiken som hörs, säger Fanny Magnusson.

Stina Fahlberg håller med och säger att hon numera vet mer om vilka som jobbar på en kommun och vad politikerna och tjänstemän egentligen gör.

Vad gör politikerna?

Att det finns många som inte vet riktigt vad en kommun gör eller hur den fungerar framgick då de intervjuade personer i centrum. En av frågorna var om Moras politiker prioriterar rätt saker där 9 av 21 svarade att de inte visste.

Sidan uppdaterad den 3 juli 2015.

• Marie Elofsson Administrativ koordinator
    Mora kommun
    792 80 MORA

... Rumbo Mats Aronsson i Östnor redan på 1820-talet startade det som sannolikt var Ovansiljans första bankrörelse?