Samordning av flyktingsituationen i Mora

26 oktober 2015

Flygbild mot centrum

Mora kommun har idag bildat en arbetsgrupp för att samordna kommunens resurser kring den nuvarande flyktingsituationen. Arbetsgruppen ska se över vad kommunen kan bidra med i den speciella situation som råder och hur det bäst kan samordnas med de många frivilliga insatser som görs av andra organisationer och enskilda. Syftet är att förbereda ett gott mottagande av de flyktingar som kommer till Mora.

- Arbetsgruppen har idag träffats för att se över flyktingsituationen och hur vi samordnar våra resurser. Vi hoppas så snart som möjligt få till en bra samverkan med frivilligorganisationer, näringslivet och andra myndigheter i Mora, säger Jesper Karlsson, administrativ chef på socialförvaltningen och är tillfällig samordnare för arbetsgruppen.

Sidan uppdaterad den 26 oktober 2015.

Visste du att...

...IFK Mora fick sin första svenska mästare 1918? Det var Petrus Axelsson som vann skridsko 1 500 meter.