Satsning för att minska ungas utanförskap

13 januari 2015

utanförskap unga Visa större bild

Projektet ”En gemensam ingång” vill få olika aktörer att samverka för att hjälpa unga mellan 16 och 30 år att ta sig in på arbetsmarknaden eller börja studera.

Syftet med projektet är att erbjuda vägledning och stöd för de unga mellan 16 och 30 år som idag står utanför arbetsmarknaden. Kommunen har ett så kallat aktivitetsansvar för unga som varken jobbar, studerar eller är inskrivna på Arbetsförmedlingen. Idag är det oklart hur många dessa ungdomar är, och det första steget blir att jobba med uppsökande verksamhet för att nå ungdomarna.

Tanken är att olika aktörer inom kommunen (gymnasieskolan och socialförvaltningen) Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan ska samverka regelbundet. Även företag, föreningar och andra arbetsgivare ska bjudas in i arbetet.

Projektet har försenats men drar nu igång under 2015 i en uppdaterad form. Läs den uppdaterade projektplanen här

Sidan uppdaterad den 13 januari 2015.

... Vasamonumentet i Mora invigdes 1860, på den plats där Gustav Vasa enligt sägnen gömde sig i en källare undan sin förföljare?