Sjöräddningssällskapet på Siljan

15 februari 2015

Svävare
Brandman Jon Fredriksson provade svävaren

På söndagen besökte Sjöräddningssällskapets två svävare Saxviken i Mora. Brandkåren, ambulans och polis fanns på plats för att bekanta sig med både svävare och personal. Sportlov, 70 000 laxar som rymt i kombination med många skridskoåkare gör just nu att väldigt många människor befinner sig på Siljan. Tyvärr är isen dålig, så det är stor risk för olyckor. Förra helgen åkte flera personer igenom vid Stumsnäs.

Svävare
En svävare kan ta sig fram både på snö, is och vatten.

- Sjöräddningssällskapet pratar med människor ute på isen om issäkerhet och vad man bör tänka på, samtidigt är de i ständig kontakt med Sjöräddningscentralen i Göteborg och SOS Alarm i Falun och beredda att rycka ut vid någon nödsituation, berättar räddningschef Johan Szymanski.

- På sikt hoppas man kunna etablera en egen sjöräddningsorganisation i Siljan. Mora Brandkår är mycket positiv till denna verksamhet!

Sidan uppdaterad den 15 februari 2015.

• Johan Szymanski Räddningschef
    Mora Brandkår
    Eldsläckarevägen 9

.... skidåkaren Anders Ström var IFK Moras förste olympier? Han blev sjunde man på femmilen i S:t Moritz 1928.