Stort behov av bostäder till nyanlända i Mora

30 maj 2017
Hus i Dalarna Visa större bild
Har du husrum att hyra ut? Kontakta integrationsenheten på Mora kommun.

I år ska Mora kommun ta emot 85 nyanlända med uppehållstillstånd. Hittills har alla fått husrum, men nu är läget akut. Mora kommun efterlyser fler tillfälliga bostadslösningar – och du som Morabo kan göra en viktig insats. Närmast kommer två barnfamiljer i juni som för tillfället saknar tak över huvudet.

– I avvaktan på att bostadsbyggandet kommer igång i Mora finns ett stort behov av tillfälliga bostadslösningar. Enligt bosättningslagen är Sveriges kommuner skyldiga att ta emot ett visst antal nyanlända med uppehållstillstånd och för dessa ska det finnas bostäder, säger Åke Nyström, chef för integrationsenheten på Mora kommun.

Även om läget är mest akut för familjerna som flyttar hit i juni behövs bostäder på längre sikt, till nyanlända med uppehållstillstånd som blir anvisade till Mora under sommaren eller senare i år. Därför söker Mora kommun dig som har husrum att hyra ut, gärna under en längre period. Det kan vara ett rum i din lägenhet eller i ditt hus, ett fritidshus eller en gäststuga.

– Eller ett dödsbo som ni inte vet hur ni ska lösa. Hyr ut bostaden medan ni funderar, tipsar Åke Nyström.

Öppna ditt hem – så gör du för att hyra ut

Har du ett boende att hyra ut? Kontakta integrationsenheten eller fyll i och skicka in webbformuläret "Öppna ditt hem" >>

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till kommunens integrationssamordnare.

Sidan uppdaterad den 30 maj 2017.

• Ajdoan Muliqi Integrationssamordnare
    Mora Kommun
    Integrationsenheten
    Växel: 0250-260 00
  • Johan Åberg Integrationssamordnare
    Mora kommun
    Integrationsenheten
    Växel: 0250-260 00

... gravfältet på Sollerön grävdes ut 1928?