Strandenområdets framtid ska utredas

30 september 2014

Strandenområdets framtid ska nu utredas av kommunledningskontoret, och flera organisationer kommer att bjudas in för att delta i en förstudie.

Strandenområdets framtid ska utredas

Under 2013/2014 har Strandenområdet, där Strandens skola stod tidigare, använts av Vasaloppet för mässtält, busstransporter och andra viktiga funktioner för tävlingen. Området har ställts i ordning tillfälligt och under sommaren 2014 har platsen även fungerat som parkering för husbilar. I juli  inkom Vasaloppet med en skrivelse där de lyfter fram behovet av att en förstudie för Strandenområdet genomförs och att de erbjuder sitt deltagande med både personella och ekonomiska resurser.

Kommunstyrelsen har gett kommunledningskontoret i uppdrag att inleda en förstudie där Vasaloppet kommer att delta. I denna studie kommer även flera intressenter som kan ha synpunkter på området att bjudas in.

Sidan uppdaterad den 30 september 2014.

... att Anders Ström 1931 var förste Morabo att vinna Vasaloppet?