Tillfälligt flyktingboende i Mora

14 januari 2016

Flicka blåser såpbubblor

Fredag den 15 januari anländer de första flyktingarna till kommunens evakueringsboende. Ett tillfälligt boende för personer som söker asyl i Sverige.

Just nu är det många människor som flyr i världen. Av dessa söker en del asyl i Sverige. De första dagarna i Sverige bor asylsökande på ett så kallat ankomstboende. Därefter erbjuder Migrationsverket i första hand boende i lägenheter eller på ett asylboende som Migrationsverket antingen hyr eller upphandlar. En stor andel asylsökande ordnar även boende på egen hand.

I den rådande situationen där över tusen personer ansöker om asyl varje dag behöver Migrationsverket hjälp av kommunerna med​ tillfälliga evakueringsboenden i väntan på en plats vid ett asylboende. I Mora kommun öppnas ett evakueringsboende med 45 platser, som erbjuder tak över huvudet, mat samt tillgång till toalett och dusch. Boendet kommer att vara bemannat dygnet runt. Hur länge boendet kommer att vara öppet går inte att svara på i dagsläget eftersom det är många faktorer som påverkar den tiden.

Här kan du läsa mer om flyktingmottagande i Mora >>

Sidan uppdaterad den 15 januari 2016.

• Åke Nyström Chef integrationsenheten
    Kommunledningskontoret
    792 80 MORA
    Tel: 0250-261 06 (mobil anknytning)
    Växel: 0250-260 00

Frågor och svarSå kan du hjälpa flyktingarna

.... skidåkaren Anders Ström var IFK Moras förste olympier? Han blev sjunde man på femmilen i S:t Moritz 1928.