Tre utskott blir ett

1 december 2014

Kugghjul

För att förenkla beredningsprocessen för kommunstyrelsen så görs tre utskott om till ett. Kommunfullmäktige beslutade under måndagen att slå ihop finansutskottet, arbetsgivarutskottet och plan- och serviceutskottet till ett gemensamt arbetsutskott.

De olika utskotten har tidigare var för sig förberett frågor som ska beslutas av kommunstyrelsen. Nu vill den nya majoriteten att utskotten ska sammanfogas i ett gemensamt arbetsutskott.

– Det blir en smidigare beslutsprocess med ett utskott, eftersom många ärenden tidigare behövde gå igenom minst två av de tre utskotten, säger kommunalrådet Anna Hed (C).

Det nya arbetsutskottet kommer att bestå av sju ledamöter och sju ersättare. Kommunstyrelsens ordförande blir ordförande i utskottet.

Sidan uppdaterad den 1 december 2014.

.... skidåkaren Anders Ström var IFK Moras förste olympier? Han blev sjunde man på femmilen i S:t Moritz 1928.