Ombyggnation av Fridhemsplan

24 juni 2015
Fridhemsplan 2015
Fridhemsplan
Under tisdagen fattade kommunstyrelsen beslut om att göra förändringar i den ursprungliga gestaltningen av Fridhemsplan. Genom att förändra visa delar av den ursprungliga gestaltningen kan en mer kostnadseffektiv lösning presenteras.

Gångfartsområdet blir som det var tänkt från början då siktlinjen till gågatan ska bibehållas. Vidare blir plantering, bänkar och ny belysning enligt ursprungsplan. Det blir inte heller några förändringar av de övergripande funktionerna såsom bussfickorna och de nya offentliga toaletterna.

- Förändringarna som skett i gestaltningen är inte till de sämre utan likvärdiga alternativ. Det visar att vi tar ansvar och gör besparingar där vi kan för att underlätta den ansträngda ekonomiska situationen kommunen har, säger kommunalråd Anna Hed.

Skillnaderna ligger i att parkeringsplatser och ytor närmast befintliga fasader bibehålls i större utsträckning än i tidigare presenterad gestaltning, vilket gör att man kan behålla betongplattorna i fasaderna. Detta gör att materialbesparingar kan göras.

Den nya gestaltningen kommer att minska investeringen med cirka 12 miljoner kronor och ge en lägre driftkostnad om 1,5 miljoner mindre per år. Bygget förväntas kunna starta i oktober.

Sidan uppdaterad den 24 juni 2015.

• Peter Karlsson Kommundirektör
    Kommunledningskontoret
    Badstugatan 2

... den första byn i Mora socken som blev laga skiftad var Östnor? Det skedde 1935-1944.