Uppvaktning SM-guld

27 maj 2016

Förra helgen gick Göteborgsvarvet av stapeln, där flera deltagare från Mora brandkår ställde upp. En tog SM-guld!

Göteborgsvarvet innebär samtidigt att brand-SM genomförs, vilket är mästerskap för Sveriges samlade brandpersonal. Det var här som Sofia Wigg, för andra året i rad, tog med sig guldet hem till Mora på tiden 1:34:37.

Under fredagen uppvaktades Sofia Wigg av Mora kommun där kommunalråd Anna Hed och kommundirektör Peter Karlsson tillsammans med räddningschef Johan Szymanski överlämnade blommor och en gåva.

Sofia tog SM-guld
Räddningschef Johan Szymanski t.v., brandman Sofia Wigg, kommunalråd Anna Hed samt kommundirektör Peter Karlsson

Att Mora kommun har Sveriges snabbaste kvinnliga brandman är viktigt att uppmärksamma.

- Vi behöver samtidigt bli fler kvinnor inom brandkåren, säger en glad Sofia Wigg.

Sidan uppdaterad den 27 maj 2016.

... det första flygplanet i Mora kunde beskådas vid en flyguppvisning på Sandängarna 1913? Vid spakarna satt kapten H. Sundstedt.