Varumärkesarbetet i Mora är igång

5 maj 2015

Workshop varuärket Mora

På en första workshop som genomfördes på tisdagen var det högt i tak, stort engagemang och många skratt för att tydliggöra bilden av Mora.

Workshopen leddes av kommunikationsbyrån Identx som upphandlats för att ta fram ett självständigt och tydligt platsvarumärke för Mora.

Ett 60-tal deltagare som representerade invånare, företagare, kommunen och föreningar var med i Centrumkyrkan. Tillsammans fick de i uppdrag att beskriva Mora på olika sätt, som en person, vilka aktiviteter man kan göra (som Mora inte redan är känd för) och vad man är stolt över.

- Detta var en bra workshop och jag har en positiv tilltro på framtiden här i Mora. Det var en bra mix av deltagare vilket syntes på engagemanget säger Elin Axelsson, medborgare i Mora.

Under workshoppen deltog en illustratör som snabbskissade tankar och idéer som diskuterades kring sju bord. Ytterligare en workshop genomförs senare i veckan med fler deltagare. Allt material, skisser och foton kan du hitta på kampanjwebben www.varumarketmora.se. Senare under sommaren sammanställs och analyseras resultaten och blir inspel i en varumärkesplattform.​

- Bra att det samlades en så stor grupp deltagare med varierande bakgrund. Det var en överraskande stor samstämmighet om nuläget och bilden av Mora. Det som det blir i sådana sammanhang​ är att det är trögt i början och på slutet blir det bara så kreativt. Bra initiativ med att ha med en illustratör under hela eftermiddagen, det ska bli spännande att se fortsättningen av detta så välbehövliga arbete för Moras framtid, säger Johan Molin, VD Falu rödfärg och ordförande för Vattnäs byalag.​

Håll utkik och ta del av resultatet på www.varumarketmora.se och delta du också med att dela dina kommentarer och idéer eller varför inte en kort berättelse om din bild av Mora?​

Sidan uppdaterad den 5 maj 2015.

... flottningen i Österdalälven upphörde 1970?