Venjans befolkning ökar

14 december 2016

Flygfoto Venjan
Målmedvetet arbete för inflyttning har gett resultat.

I oktober 2011 startade Venjans intresseförening projektet ”Venjan 2016” i syfte att stabilisera invånarantalet i och att skapa inflyttning till norra Venjan. Projektet som bytt namn till ”Flytta till Venjan” har inventerat alla hus i norra Venjan, skickat ut enkäter och aktivt letat hus till uthyrning eller försäljning. I oktober visade det sig att invånarantalet i norra Venjan hade ökat med 15 personer vilket är ett trendbrott i den bygd som tidigare minskat med 10 personer per år.

För att den positiva befolkningsutvecklingen ska kunna fortsätta, behövs bostäder. Flytta till Venjan-gruppen vill gärna ha kontakt med dig som har ett hus att upplåta. Flytta till Venjan-gruppen nås via This is a mailto link. För mer information om projektet se www.venjan.se

Sidan uppdaterad den 14 december 2016.

... Mora IK fyllde 75 år 2010?