Miljö & trafik

Tåg i Bergslagen Visa större bild

Välkommen till sidorna om Miljö & trafik!

När har Moras återvinningscentral öppet? Vad kan energi- och klimatrådgivningen stå till tjänst med? Vad gör kommunen i klimatfrågan? Vilka olika kommunikationer finns till Mora? Det är några frågor som du får svar på under rubriken "Miljö & trafik". Titta i menyn till vänster. Eller tyck till om trafiken i Mora, se här till höger. Och så förstås de nyheter som hör till området som du hittar här under!

 

Vasastafetten

Trafikinformation inför andra delen av Vasaloppets sommarvecka

17 augusti 2017

Från och med den 17 augusti fram till och med den 20 augusti kommer vissa vägar i centrala Mora helt eller delvis stängas av. Avstängningarna sker i samband med att årets upplaga av Ultravasan, Vasastafetten och Vasakvartetten sker under helgen.

Stranden-området

Parkeringsplatser i Stranden-området arrenderade i samband med Cykelvasan

24 juli 2017

Från och med den 26:e juli och en månad framåt kommer parkeringen vid Stranden-området vara arrenderad. Det medför begränsade parkeringsmöjligheter för husbilar, husvagnar i området.

Jätteloka eller jättebjörnloka

Problem med jätteloka – så gör du

14 juli 2017

Kommunen får för tillfället en del samtal om växten jätteloka eller jättebjörnloka som den också kallas. Kommunen bekämpar jätteloka på all mark som kommunen äger, men privata fastighetsägare måste själva bekämpa den.

Parkerade bilar

Förlängd provperiod för SMS-parkering

10 juli 2017

Provperioden för SMS-parkering på kommunala parkeringsplatser i centrala Mora förlängs till och med den 31 oktober. Samtidigt arbetar Mora kommun med att ta fram nya riktlinjer för den framtida parkeringsverksamheten i centrum.

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 17 maj 2017.

Sök på webbplatsen

 

Visste du att....

... Mora socken och Morastrand blev en kommun 1959?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213