Miljö & trafik

Tåg i Bergslagen Visa större bild

Välkommen till sidorna om Miljö & trafik!

När har Moras återvinningscentral öppet? Vad kan energi- och klimatrådgivningen stå till tjänst med? Vad gör kommunen i klimatfrågan? Vilka olika kommunikationer finns till Mora? Det är några frågor som du får svar på under rubriken "Miljö & trafik". Titta i menyn till vänster. Eller tyck till om trafiken i Mora, se här till höger. Och så förstås de nyheter som hör till området som du hittar här under!

 

Kyrkogatan, avstängning

Nya arbeten förändrar gågatan

19 januari 2018

Den 22 januari startar arbetena på allvar med renoveringen av Kyrkogatan. Fram till sommaren kommer en ny och mer tilltalande gågata att skapas.

Illustration av den renoverade Kyrkogatan 2018

Nu börjar renoveringen av Kyrkogatan

12 januari 2018

Under våren kommer Kyrkogatan i centrala Mora att renoveras. Fram till midsommar då projektet beräknas vara färdigt kommer framkomligheten på gatan försvåras, men butiker och restauranger kommer fortfarande kunna nås.

Illustration genomfart Mora

Ny detaljplan för genomfart Mora

11 januari 2018

Kommunstyrelsen kommer att besluta om ny detaljplan för den planerade nya genomfarten vid sitt nästa sammanträde den 16 januari. Detaljplanen reglerar själva markanvändningen kring vägen och gör så att projektet blir möjligt att genomföra.

Saxnäs

Mora kommun beviljas bidrag för sanering av Ströms sågverk

14 december 2017

Länsstyrelsen Dalarna har beviljat Mora kommun drygt 9 miljoner kronor i bidrag för efterbehandling av marken där Ströms sågverk låg. Bidraget ska gå till sanering av området för framtida bostadsbyggande, samt för befintliga bostäder.

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 17 maj 2017.

Sök på webbplatsen

 

Visste du att....

... Sveriges första symaskinsfabrik startade i Östnor redan 1865? Den gick dock i konkurs tolv år senare på grund av att billigare amerikanska maskiner tog över marknaden.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213