Miljö & trafik

Tåg i Bergslagen Visa större bild

Välkommen till sidorna om Miljö & trafik!

När har Kråkbergs ÅVC öppet? Vad kan energi- och klimatrådgivningen stå till tjänst med? Vad gör kommunen i klimatfrågan? Vilka olika kommunikationer finns till Mora? Det är några frågor som du får svar på under rubriken "Miljö & trafik". Titta i menyn till vänster. Eller tyck till om trafiken i Mora, se här till höger. Och så förstås de nyheter som hör till området som du hittar här under!

 

Mås som flyger

Problem med vilda fåglar?

11 april 2017

Miljökontoret får varje år klagomål från människor som blir störda av vilda fåglar. Fågellivet är mest intensivt under häckningsperioden mellan mars och juli. Under denna period markerar fåglarna sina revir och kan gå till attack mot människor.

avlopp

Nu börjar miljökontorets tillsyn av enskilda avlopp i Mora och Orsa kommuner

14 mars 2017

Under perioden 2017-2027 ska Mora Orsa miljökontor ut och kontrollera ca 2000 avlopp i Mora och Orsa kommuner. I de fall där avloppen inte uppfyller dagens reningskrav kommer modernisering att krävas.

vattenkran och glas

Ny modell för anslutningsavgifter utanför kommunens VA-nät

1 mars 2017

Mora kommun har tagit fram ett förslag till ny modell för hur man beräknar avgifter för att ansluta fastigheter till kommunens VA-nät, om fastigheten ligger utanför kommunens ordinarie verksamhetsområde för vatten och avlopp.

trafik bilar i kö

Förvaltningsrätten ger Mora kommun rätt

28 februari 2017

Kommunfullmäktige i Mora fattade beslut om att gå vidare med arbetet med ny genomfart i Mora på ett riktigt sätt. Det slår Förvaltningsrätten i Falun fast och avslår därmed en överklagan av beslutet.

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan granskad den 6 oktober 2016.

Sök på webbplatsen

 

Visste du att....

.... skidåkaren Anders Ström var IFK Moras förste olympier? Han blev sjunde man på femmilen i S:t Moritz 1928.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213