Miljö & trafik

Tåg i Bergslagen Visa större bild

Välkommen till sidorna om Miljö & trafik!

När har Moras återvinningscentral öppet? Vad kan energi- och klimatrådgivningen stå till tjänst med? Vad gör kommunen i klimatfrågan? Vilka olika kommunikationer finns till Mora? Det är några frågor som du får svar på under rubriken "Miljö & trafik". Titta i menyn till vänster. Eller tyck till om trafiken i Mora, se här till höger. Och så förstås de nyheter som hör till området som du hittar här under!

 

solenergi

Nyfiken på solenergi?

16 maj 2017

På söndag den 21/5 kan du som funderar på att skaffa solceller och/eller solfångare besöka personer i Mora, Orsa och Älvdalen som berättar om och visar upp sina anläggningar.

Kran fyller glas med vatten

Låga vattennivåer kan leda till vattenbrist i sommar

9 maj 2017

Nivåerna för grundvattnet är mycket låga på många håll i landet i år. Framför allt är sydöstra Sverige drabbat, men grundvattnet är också lågt i stora delar av Mellansverige. I Mora, Orsa och Älvdalen är grundvattennivåerna ovanligt låga.

ok eld

Elda rätt på valborgsmässoafton

26 april 2017

Snart är det dags för den traditionsenliga majbrasan. Det är viktigt att ta hänsyn till miljö, hälsa och säkerhet genom att inte elda annat än det som är tillåtet och ta reda på om det råder eldningsförbud.

Mås som flyger

Problem med vilda fåglar?

11 april 2017

Miljökontoret får varje år klagomål från människor som blir störda av vilda fåglar. Fågellivet är mest intensivt under häckningsperioden mellan mars och juli. Under denna period markerar fåglarna sina revir och kan gå till attack mot människor.

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 17 maj 2017.

Sök på webbplatsen

 

Visste du att....

... Vasamonumentet i Mora invigdes 1860, på den plats där Gustav Vasa enligt sägnen gömde sig i en källare undan sin förföljare?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213