Kultur, fritid & turism

Välkommen till portalen för kultur, fritid och turism. Här hittar du aktuell information om det aktiva livet i Mora.

Våren lockar ut! Det går fortfarande att åka längdskidor men i portalen för friluftsliv, Mora Outdoor, finns tips för andra utomordentliga möjligheter till motion och naturupplevelser.   

På kulturhuset kan du bl a besöka "Spiritual Gestures", en utställning av Gudrun Andersson & Anaïde Chirinian, höra Annelie Pompe, den professionella äventyrerskan föreläsa och lyssna på Six String Yada, bandet som blandar hillbilly från Appalacherna med folk, punk och rock. 

Den 25 april, spelas folkmusikkabarén Fäboland - Thelma och Louise i allmogestil på Moraparken med Sara Parkman och Samantha Ohlanders, några av Sveriges bästa folkmusiker.

Under våren arrangeras en mängd med tävlingar och cuper som lockar besökare till Mora bl a ungdomshockeyturneringar, Wasa cupen i brottning, Mora Cup i simning, Buster & Starlet Cup - turnering i innebandy.

Vill du veta mer? Läs här...

novelljakten 2017

Behaglig final utan vinnare i Novelljakten 2017

24 mars 2017

Fredagsförmiddagen bjöd biblioteksbesökarna på en lite annorlunda Veckans Novell på Mora bibliotek. Det blev bubbel och godis och högläsning av Novelljaktens tre hedersomnämnda noveller, men ingen vinnare.

Skrivmaskin med text Novelljakten 2017

Juryarbetet med Novelljakten 2017 är klart

17 mars 2017

Årets jury för Novelljakten har enats om att inte utse någon vinnarnovell. Istället har tre hedersomnämnda noveller utsetts. Jakten fortsätter och enligt juryns förslag utmanas nästa års novelljakt istället med den dubbla prissumman.

Garbergsstugan

Månadens skidanläggning finns i Norra Garberg

19 februari 2017

En välskött och snösäker pärla. Så beskrivs Norra Garberg skidcenter som har utsetts till månadens skidanläggning av webbplatsen Skidspår.se.

Tryckfelsnisse

Sportlovsprogrammet 2017

16 februari 2017

Tyvärr har tryckfelsnisse varit i farten och skrivit fel datum på Skridsko Discot i Smidegravs arena! Rätt datum ska vara FREDAG 3 MARS inget annat!

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 23 mars 2017.

Sök på webbplatsen

Evenemang

Visas i samarbete med Siljan Turism

Se alla evenemang

Visste du att....

... Vasamonumentet i Mora invigdes 1860, på den plats där Gustav Vasa enligt sägnen gömde sig i en källare undan sin förföljare?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213