Kultur, fritid & turism

Välkommen till portalen för kultur, fritid och turism. Här hittar du aktuell information om det aktiva livet i Mora.

Portalen för friluftsliv, Mora Outdoor tipsar om utomordentliga möjligheter till motion och naturupplevelser. Här hittar du information om badplaster, lekplatser och fäbodar.  

På kulturhuset kan du besöka utställningen "Silversmide, skulpturer och klurigheter" av Ulla Faleij och Per Myrström, se Bullas Jonas Janssons omtalade bildspel "Världsarvet Rigas Trähusbebyggelse" och Juha Helttunens utmanande fotoutställning "Are you morbid yet?".

Sommaren bjuder in till besök av sevärdheter som t. ex. dalahästtillverkning, Vasamonumentet, Tomteland, Vasaloppsmuséet, Zorngården, Siljansfors skogsmuseum. Under säsongen finns en mängd evenemang att uppleva i Mora trakten som bl. a. årliga kyrkbåtsrodden, Sångfest 2017, Mora Marknad, Siljan Classic, Mora Pride, Vasaloppets sommarvecka, konserter och bygdespel.    

Vill du veta mer? Läs här...

böcker i spiral

Kulturnämnden antar ny biblioteksplan

16 juni 2017

Kulturnämnden har antagit en ny biblioteksplan för Mora folkbibliotek. Den nya planen gäller 2017-2019. Allmänna mål är att uppfylla bibliotekslagen och arbeta utifrån kulturnämndens uppsatta mål.

Logotyper KAIS Mora, Mora IK

Kommunen tecknar nya marknadsföringsavtal med Mora IK och KAIS

16 juni 2017

Mora kommun har utarbetat förslag till nya marknadsföringsavtal med Mora IK och KAIS Mora. Syftet med avtalen är att tillvarata möjligheterna att marknadsföra Mora och att stärka Moras varumärke som kommun.

Ishallen

Upprustningen av ishallen behandlas av kommunstyrelsen

26 maj 2017

Mora kommun har tagit fram ett förslag till åtgärdsplan för ishallen. Enligt förslaget ska kommunen investera 6,9 miljoner i förbättringar av hallen, medan klubben Mora IK ska står för 2,5 miljoner.

årets låntagare 2017

Mousa blev årets låntagare på Mora bibliotek

25 april 2017

Varje år i samband med Världsbokdagen firar biblioteken i Mora med att utse Årets låntagare. I år var valet enkelt. Mousa Zaal har snabbt blivit en kändis på biblioteket och firades med fika och diplom.

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 29 juni 2017.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... den första byn i Mora socken som blev laga skiftad var Östnor? Det skedde 1935-1944.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213