Kultur, fritid & turism

Välkommen till portalen för kultur, fritid och turism. Här hittar du aktuell information om det aktiva livet i Mora.

Våren lockar ut! Portalen för friluftsliv, Mora Outdoor tipsar om utomordentliga möjligheter till motion och naturupplevelser. En nyhet är att du även hittar kommunens lekplatser på Mora outdoor.   

På kulturhuset kan du bl a besöka årets jurybedömda Vårsalong på temat möten och Sanna Seppänens Guerilla-Path, en utställning om vår närmiljö.

Den 25 april, spelas folkmusikkabarén Fäboland - Thelma och Louise i allmogestil på Moraparken med Sara Parkman och Samantha Ohlanders, några av Sveriges bästa folkmusiker.

I maj arrangeras ett flertal tävlingar och cuper som lockar besökare till Mora bland annat Gustav Wasa Ryttarspel, Veteranfordonsmarknad och Mora Youth Challenge i orientering.

Vill du veta mer? Läs här...

Ishallen

Upprustningen av ishallen behandlas av kommunstyrelsen

26 maj 2017

Mora kommun har tagit fram ett förslag till åtgärdsplan för ishallen. Enligt förslaget ska kommunen investera 6,9 miljoner i förbättringar av hallen, medan klubben Mora IK ska står för 2,5 miljoner.

årets låntagare 2017

Mousa blev årets låntagare på Mora bibliotek

25 april 2017

Varje år i samband med Världsbokdagen firar biblioteken i Mora med att utse Årets låntagare. I år var valet enkelt. Mousa Zaal har snabbt blivit en kändis på biblioteket och firades med fika och diplom.

VS1

Årets Vårsalong överraskar

24 april 2017

Det var publikrekord på invigningen av årets Vårsalong "Möten" på Mora kulturhus i lördags. Många besökare röstade på sin favorit. Samtidigt hade även Sanna Seppänen, förra årets publikfavorit vernissage på sin separatutställning om vår närmiljö.

seniordagen

Livslust med lokal mat på årets seniordag

21 april 2017

Mora kommun har genomfört den årliga seniordagen för äldre med en rad programpunkter. Årets tema var ”Livslust” med kost, kultur och rörelse. Platsen var Centrumkyrkan i Mora, där kommunalrådet Anna Hed (C) höll i programmet.

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 12 maj 2017.

Sök på webbplatsen

Evenemang

Visas i samarbete med Visit Dalarna

Se alla evenemang

Visste du att....

.... skidåkaren Anders Ström var IFK Moras förste olympier? Han blev sjunde man på femmilen i S:t Moritz 1928.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213