Kultur, fritid & turism

Välkommen till portalen för kultur, fritid och turism. Här hittar du aktuell information om det aktiva livet i Mora.

Portalen för friluftsliv, Mora Outdoor tipsar om utomordentliga möjligheter till motion och naturupplevelser. Här hittar du bland annat information om skidspår och skridskoturer.

Ett nytt föreningshus i Hemus i anslutning till skidstadion är invigt. Där finns en servicedel med omklädningsrum, toaletter, dusch och bastu som kommer att vara öppen för alla som vistas i området from 1 januari 2018.  För att kunna nyttja skidspåren behöver du lösa spårkort. Mer information här. 

På kulturhuset kan du besöka utställningen I FÖRVAR. Konstnärerna MARIA BACKMAN & HANNA SJÖBERG gestaltar och berättar om de 200 större och mindre internerings-, flykting- och arbetsläger som fanns i Dalarna under andra världskriget. Utställningen avslutas med en föreläsning. I december kommer utställningen SLÖJD med fem lokala slöjdare och Kulturskolan Miranda arrangerar julshow.  

Vintern bjuder in till besök av sevärdheter som t. ex. dalahästtillverkning,   Vasaloppsmuséet och Zorngården. Under säsongen kan du uppleva olika evenemang i Mora trakten som bl. a. julmarknader, julshower, konserter, skidtävlingen Morapinglan och  hockey- och innebandy i högsta serien. Du vet väl att Tomten bor i Mora!

Vill du veta mer? Läs här...

IFK Moras  nya föreningshus i Hemus

IFK Moras föreningshus i Hemus invigs på lördag

8 november 2017

På lördag är det dags för invigning av IFK Moras nya föreningshus i Hemus. Huset ligger i anslutning till skidstadion och är i första hand avsedd för IFK Moras klubbar. Men också allmänheten kommer att få nytta och glädje av föreningshuset.

gammal skrivmaskin och böcker

Novelljakten söker vinnande noveller på temat "familj"

3 november 2017

Är du en vinnare? Novelljakten är tillbaka. Temat för Novelljakten 2018 är ”familj” och två vinnare efterlyses. Då 2017 års jury valde att inte utse några vinnare är prispotten denna gång det dubbla.

kulturstipendiater 2017 nygårds karing bengtsson och linnea swärd

Nygårds Karin Bengtsson och Linnea Swärd är årets kulturstipendiater

13 oktober 2017

Mora kommuns kulturstipendier 2017 tilldelas Nygårds Karin Bengtsson och Linnea Swärd. Stipendiet är på 10 000 kr vardera och kan tilldelas personer som visat god kvalitet i sitt litterära, musikaliska eller i annat konstnärligt skapande.

kulturpristagare 2017 gösta frost och lennart thorslund kollage

Kulturpris till Gösta Frost och Lennart Thorslund

13 oktober 2017

Kulturnämnden tilldelar Mora kommuns kulturpris 2017 att delas mellan kulturarvsbärarna Gösta Frost och Lennart Thorslund, för deras betydande ideella arbete för kulturen i Mora.

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 14 november 2017.

Sök på webbplatsen

Evenemang

Visas i samarbete med Visit Dalarna

Se alla evenemang

Visste du att....

... IFK Mora fyllde 100 år 2009?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213