Mora Outdoor

1 november 2010

Mora Outdoor

Aktiviteter för alla

Friluftsliv, motion och idrott är viktiga profilområden i Mora. De lyfts därför fram på kommunens webbplats som nu också har en ny portal. Mora Outdoor visar de möjligheter till friluftsliv vi gärna delar med oss av till besökare och Morabor.

Mora Outdoor presenterar vandrings- och cykelturer som inspirerar till aktivitet. Skidspår och löprundor är redan välbesökta och av så hög standard att de bör användas än mer. Våra naturreservat är dolda resurser som vi tror kan bli stora framtida besöksmål.

I Siljansbygden finns även större och mer kända leder. Siljansleden lämpar sig för både vandring och cykling, precis som Vasaloppsarenan där också skidåkarna har en naturlig hemvist. Dessa två leder presenteras mer ingående på egna webbplatser medan Mora Outdoor kompletterar med kortare och mer okända turförslag.

Synpunkter utvecklar portalen

Många av löpturerna/vandringslederna är röjda och markerade på privat initiativ. En hel del av dem utgör IFK Moras och idrottsgymnasiernas träningsrundor, väl märkta och omväxlande. Turerna följer till allra största delen befintliga stigar och grusvägar. Turförslagen för cykling är oftast inte markerade, men med vår printbara karta blir det inga problem att hitta runt. Översiktskartan på Mora Outdoor visar friluftsmöjligheterna inom hela kommunen.

Vi tar tacksamt emot er bedömning av turerna, betygssättning och kommentarer. Vår tanke är att hela tiden utveckla portalen och ser den som början på en mer komplett redovisning av friluftsmöjligheterna i Mora. Fiske, kajakturer, ridleder m.m är sådant som finns med i planerna för den fortsatta utvecklingen.

 

Klicka här för att komma till Mora Outdoor

 

Owe Hållmarker 

 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 1 november 2010.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... namnet Mora förekommer i skrift första gången 1325?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213