Radiosporten springer VasaStafetten

10 augusti 2009
Dag Malmqvist
Dag Malmqvist

Lagkapten är reportern Dag Malmqvist, som beskriver sina egna idrottsmeriter som usla. ”Men jag sprang lite orientering och spelade basket i skollaget. Har haft bakhalt och dåligt glid på fler skidtävlingar än det finns dagar på året...”

– Det var min fru som kom på idén att springa VasaStafetten, säger Dag Malmqvist. Hon ville själv springa men hade inga att springa med. Då sa jag till henne att då springer vi med redaktionen, för ingen kommer att vilja springa så du får springa hur många sträckor du vill. Men hör och häpna: Alla ville vara med! Så nu är min fru bara reserv.

Vältränad simmerska håller farten uppe

Expertkommentatorn i simning Emma Igelström ska springa 10,1 km från Hökberg till Eldris.

– Emma springer tydligen jättemycket och ville helst springa en 15-kilometerssträcka, så långt som möjligt, säger Dag Malmqvist (som dock inte ville peta någon annan utan till sin egen glädje kunde ge henne milsträckan som han själv annars skulle ha sprungit).

Flera osäkra kort

I början var det inga problem med laguttagningen, men sedan har Dag Malmqvist något skämtsamt kallat Radiosportredaktionens laguttagning för ”VM i dåliga undanflykter”. Men nu har han ändå ett fullt lag (och några reserver) och man har som mål att springa i snitt en mil i timmen:

– Om vi själva hade idrottat lika mycket som vi ägnade åt att se på och att skildra idrott så skulle vi få lämna återbud, för då hade vi varit övertränade alllihop, menar Dag Malmqvist.

Radiosportmedarbetarnas ”försäsong” har ändå sett bra ut tycker Dag Malmqvist. Björn Geijer har laddat med att springa Göteborgsvarvet och Peter Sundkvist en halvmara i Luleå. De som har sprungit minst är Jenny Rask, som tränat yoga, och Paul Zyra som promenerat och ätit glass. Men de hoppas ändå kunna jogga igenom sina korta sträckor. Nya Radiosportchefen Jakob Sillén är i dagsläget dock inte aktuell för någon sträcka.

Lågt ställda förväntningar

– Vi kommer inte att vinna och vi har inga segeraspirationer. Men vi ser verkligen fram emot VasaStafetten, säger Dag Malmqvist.

– Egentligen är det här Rolf Hammars gamla idé, för han har tidigare försökt få med TV-Sporten. Och jag har pratat med dem, förklarar Dag Malmqvist. Men problemet är att så många från TV-Sportens gäng är på VM i friidrott som avgörs samtidigt. Men blir det här lyckat kanske vi kan utmana TV-Sporten, TV4 eller några andra nästa gång. Men först ska vi ta oss i mål! Sedan får vi se…

Radiosporten har just nu en rolig blogg som handlar om lagmedlemmarnas uppladdning och träning inför VasaStafetten.

Bloggen hittar du här.

 

 

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 10 augusti 2009.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... namnet Mora förekommer i skrift första gången 1325?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213