Tjurrus och tunnel för Moras skidåkare

21 september 2009
IFK Mora skidor Visa större bild
Moratruppen i Torsby, från vänster: Oscar Bergström, Carl Magnusson, Anders Solin, Malin Hansson, Mattias Argårds, David Frisk, Martin Johansson, Markus Leijon och Joakim Engström.

IFK Mora skidklubb gjorde succé på Tjurruset i Karlstad under lördagen. Helene Söderlund  vann damklassen och Lars Suther var tvåa efter VM-löparen på hinder Per Jacobsen.

I herrklassen blev det även lagseger för IFK Mora SK. 

Träning i Torsby

Klubben är på läger vid skidtunneln i Torsby sedan i torsdags men gjorde en avstickare till Karlstad under lördagen. Helenes segermarginal i damklassen var tio sekunder och för Lars fattades 26 sekunder upp till Jacobsen. Inte dåligt med tanke på att Lars legat med utvecklingslandslaget på läger i Vålådalen en vecka.

Näst bäste Moraskidåkare i Tjurruset var nyblivne VM-bronsmedaljören på rullskid-VM:s stafett Joakim Engström.

Sedan i torsdags har Moras seniorer tränat hårt både inne i tunneln och i terrängen kring Torsby. Lägret avslutas på söndagen med ett långt skidpass.

Tre åkare tränar på kontinenten

Martin Johansson som skadade sig så olyckligt på VM i orientering är nu tillbaka i träning. Han stakar sig fram i tunneln för att inte belasta det skadade benet för hårt.

Under veckan har Calle Halfvarsson varit i tunneln med sprintlandslaget. Enligt landslagstränaren Arild Monsen hänger Calle med bra, så förstaårssenior han är.

Tre av Moras åkare är samtidigt på läger på kontinenten. Anna Haag är med landslaget i Ramsau och Rikard Andreasson och Susanne Nyström är med militärlandslaget i Andermatt.

 

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// V��nliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 21 september 2009.

Sök på webbplatsen

Visste du att...

...IFK Mora fick sin första svenska mästare 1918? Det var Petrus Axelsson som vann skridsko 1 500 meter.

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213