Vårsalong 2017

18 januari 2017
Våsalong2017 Visa större bild

Årets jury, konstnären Malin Holmberg skriver såhär:

  • ”Möten kan innehålla så mycket innerligt starkt men det kan också vara nästan ingenting. Egentligen finns (och uppstår) olika slags möten överallt, hela tiden, man kan nästan bli yr av att tänka på det. Från att hela universum möttes i en liten liten punkt precis innan Big bang till något så vardagligt att någon stöter emot någon med armen i mataffären eller en våldsam bilkrasch, en blick, en lätt beröring, ett långt föräldramöte o.s.v. Möjligheterna till tolkning verkar oändliga."

Vi inbjuder dig att genom dina arbeten tolka ämnet fritt och gestalta det i tre verk. Alla tekniker, från runstensristningar till foto- och videoverk välkomnas!

Dina arbeten skall vara tillkomna efter 1 januari 2017.

Du skall ha anknytning till Siljansregionen - Mora, Orsa, Älvdalen, Rättvik, Leksand, Malung, Vansbro, Idre, Särna.

Välkommen att lämna in dina arbeten till Mora kulturhus tisdag 18/4 kl 16 -19.

Vernissage lördag 22/4 kl 13-15. Utställningen pågår tom 15/5.

 

Om Vårsalongen i Mora

Vårsalongen i Mora är en plattform som vill utmana, engagera, diskutera, inspirera, ställa frågor och ge nya infallsvinklar.

Vårsalongen är öppen för professionella utövare och amatörer i alla åldrar. För elfte året arbetar Mora kulturhus med enmannajury och ett tema. Genom det här greppet tillför varje tema och varje jury någonting nytt till vårsalongens utveckling. Det finns inga fasta sanningar. Det finns mer eller mindre angelägna frågor och olika åsikter, vilket speglas i juryns olika val genom åren - ingen Vårsalong har varit den andra lik.   

Det här greppet gör också att alla involverade utmanas: deltagare som tar sig an temat och skapar utifrån det, juryn som möter ny mark och med sin bakgrund, sitt sätt att se utformar salongen utifrån de verk som hen finner intressanta. Varje Vårsalong blir ett verk i sig. På så vis utmanas inte bara alla inblandade utan även salongsbegreppet som sådant. 

Publikens favorit

Under pågående utställning inbjuds publiken att rösta på sin favorit. Publikens favorit ”vinner” en mindre soloutställning på Mora kulturhus, parallellt med nästkommande års Vårsalong. 

 

Läs mer ..... 

Dela med andra

Kommentera sidan

Om det är något du vill meddela oss, hittat något fel eller saknas information kan du använda dig av det här formuläret. Om du vill ha återkoppling på din kommentar vänligen fyll i din mailadress.

Vi tar tacksamt emot all feedback.

// Vänliga hälsningar kommunikationsenheten Mora kommun

Sidan uppdaterad den 18 januari 2017.

Sök på webbplatsen

Visste du att....

... 16 personer dömdes till döden i Mora vid häxprocessen 1669?

Mora Kommun, 792 80 Mora, Besöksadress: Fredsgatan 16, Tel: 0250-260 00 kl 07.45-16.30, Fax: 0250-186 42, E-post:
Org. nr: 212000-2213