Outdoor

I Mora är det nära till naturupplevelser och motion. I naturen och skogarna finns det gott om skidspår, cykelleder, skridskobanor, paddling och andra årstidsvarierande aktiviteter.

På vintern finns aplin skidåkning med storslagen utsikt över Siljansområdet på Gesundaberget och i Gopshusbacken. I Hemus finns navet för all den fantastiska längdskidåkning som finns att tillgå i Mora. Vid Norra Garberg Sportcenter finns ytterligare ett uppskattat längdskidsystem, där det dessutom är synnerligen snörikt. När isarna är som bäst erbjuder Orsa/Mora Skating fina banor på Siljan och Orsasjön.

Under sommarhalvåret finns det gott om vandrings- löpnings- och cykelleder i Mora med omnejd. Siljan och många andra vattentag i form av tjärnar och älvar erbjuder fina fiskevatten. På vatten är det även populärt att ta sig fram med kanot eller med båt. För barn finns omåttligt populära Trollstigen i Östnor.

Alla utomhusaktivitet i Mora finns samlade på en egen, välfylld portal för friluftsliv; Mora Outdoor.

Mora Outdoor

Camping

Upplev Moras fantastiska campingutbud! Flera av campingarna ligger vid Siljans, eller någon annan sjös, strand....

Camping

Nöje

I Mora finns ett flertal nöjesställen som erbjuder nöjen för olika smaker; allt från nattklubbar till pubar och rockklubbar.  ...

Nöje

Restauranger

Upplev Moras kulinariska sida. I staden finns ett flertal trevliga restauranger med olika inriktning. Njut av allt från tapas till goda...

Restauranger