Varumärket Mora

Familjeföretag med 40 år i branschen

Bygger för framtiden när Mora växer

Mjöberg Bygg är en av Moras aktörer som bygger för framtiden när regionen växer. Nya bostadsområden planeras och samtidigt koordineras utomhusprojekten när många har altaner och uterum på önskelistan eller tak- och fönsterbyten på "måste-listan".

Projekten är många och varierande hos Mjöbergs Bygg. Nyproduktion av villor och lägenheter varvas med uppdrag till privatpersoner och företag. Den senaste nyproduktionen är 6 villor och 16 lägenheter på Ljungvägen i Morkarlby och nya projekt ligger i startgroparna för familjeföretaget som startades för dryga 40 år sedan.

Jonas och Anna Mjöberg, Mjöberg Bygg

-Det var min far Bo Mjöberg som började som snickare 1978 och byggde upp verksamheten. Efter att ha utbildat mig i byggteknik anslöt jag mig till firman 2004, berättar Jonas Mjöberg. Efter faderns bortgång tre år senare driver Jonas företaget vidare tillsammans med hustrun Anna. Företaget har sedan dess vuxit från 3 anställda till 20 med kontor i Morkarlby.

Förutom lokala byggprojekt har Mjöbergs Bygg haft uppdrag utanför regionen, bland annat i Stockholm, Uppsala, Sälenfjällen, Vemdalen och Åre. Det gäller främst nyproduktion av bostadsrätter, andelshus och fristående villor. Även vid långväga projekt anlitar Mjöberg Bygg lokala underentreprenörer från mora. Det säkerställer både leveranstid och kvalitet.

- Att jobba med våra pålitliga samarbetspartners även på annan ort är värdefullt, både för oss och för kunden, säger Jonas.

Jonas Mjöberg

Till hösten 2019 väntas byggstart av 18 stycken bostadsrätter i det nya bostadsområdet Målmyren i norra Noret. Tillsammans med Mats Björkman på MBC Consulting samarbetar de vid uppförandet av fastigheten som beräknas bli klar under sommaren eller hösten 2020- Försäljningen av bostadsrätterna är i gång via Swedbank Fastighetsbyrå. Det finns även 14 villatomter i området, som förmedlas av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Vår förhoppning är att vi även får bygga fristående villor. Vi samarbetar med arkitekt Jandieke Noback som har goda referenser på arkitektur som passar in i vår dalamiljö, säger Jonas. Hos Mjöberg Bygg får man hjälp att rita sitt drömhus utifrån egna önskemål. Inga projekt är för stora eller får små.

- Vi står till tjänst med allt från idé till färdigt resultat. Vi hjälper till med kompletta ritningar, bygglovsansökningar och sköter alla markärenden. När vi lämnar offert är det tydligt vad som ingår och inga oväntade överraskningar dyker upp, lovar Jonas.

Tack vare ett brett kontaktnät med lokala hantverkare som markentreprenörer, elektriker, rörmokare, plattsättare och målare kan de hålla i hela projektet från start till mål.

- Kunden har alltid en valfrihet att lämna hela jobbet till oss eller att göra vissa moment på egen hand. De hantverkare som vi rekommenderar samordnas från oss så att projekten flyter på utan avbrott, säger Anna Mjöberg som har stenkoll på projektstyrning.

Anna Mjöberg

Köksdesign ligger Anna varmt om hjärtat. Under 10 års tid har hon hjälpt många kunder med köksdesign, både vid nybyggnationer och ombyggnationer. Kanske tror man att man är låst vid en planlösning, men om man tar bort en vägg öppnar sig nya möjligheter, säger Anna. Kunden själv väljer leverantör av köksinredningen, men kylighet har Mjöberg Bygg inlett ett samarbete med Elon i Mora i samband med deras kökssatsning på Ballinglöv. De har byggt köksutställningen i butiken.

Anna tipsar om att börja med att samla inspiration av olika köksmiljöer på nätet, för att sedan skaffa expertishjälp. Foto: ballingslov.se

Uomhusprojekt

Vår och sommar innebär säsong för utomhusprojekt. Altanbygge, inglasade uterum och attefallshus ligger på mångas önskelista. En investering som betalar sig i välbefinnande från tidig vår tills en höst.

- Det finns många olika lösningar för utbyggnader och för att bygga fristående uterum, säger Anna.

Nu är det också tid för reparation och underhåll av tak, fasad- och fönster. Åtgärder som ger rotavdrag, då syftet är att återställa eller bibehålla en byggnad i nyskick. För rotarbete uppgår skattereduktionen till 30 procent av den totala arbetskostnaden som dras av direkt på fakturan.

- Förutom ett garanterat bra resultat får man också massor av tid till annat påtalar Anna.

Uppdaterad: 9 juli, 2019
Facebook Twitter Linkedin