Varumärket Mora

Från inspiration till installation

På Tuvans handelsområde har Eklunds VVS satsat för framtiden med en större butik och ett nytt koncept. I våras invigdes de nya lokalerna som nu rymmer två butiker - Bad & Värme och Eldabutiken.

Eklunds VVS på Tuvan har under 10 års tid tillhört kedjan Bad & Värme med VVS-butik och en utställning för värme, vatten, bad och dusch. Nu tillhör företaget även Sveriges största butiks-kedja för brasvärme – Eldabutiken.

Den nya moderna utbyggnaden rymmer förutom VVS en inspirerande utställning av kaminer och eldstäder. Här finns ett urval av braskaminer, täljstens-kaminer, gjutjärnskaminer och lyxiga murspisar från ledande varumärken.
– Vi har länge jobbat med värme och det känns extra kul att med Eldakonceptet nu kunna vägleda våra kunder till både värme och skön atmosfär, säger Stefan Eklund, VD på Eklunds VVS.

Ny satsning med kaminer

Patrik Eklund är ansvarig för Elda butiken i Mora och har hunnit blivit varm i kläderna under det första året som anställd på Eklunds VVS. Sedan butiken invigdes i mars i år har ca 70 kaminer lämnat butiken och till hösten väntar en ny rusch när kylan och mörkret tränger sig på.
– En braskamin passar utmärkt som både trivselhöjare och värmekälla, säger Patrik.
Med utomhuskaminer och skorstensfria eldstäder förlänger man utomhusperioden med behaglig värme och stämningsfullt ljussken.

Med bra rådgivning blir det enklare att hitta eldstaden som passar sin stil och bostad. Foto: Kola Productions

Gratis hembesök

Det finns många olika produkter och inredningsstilar att välja mellan för den som vill skaffa en eldstad. Sammanlagt finns det hundratals olika braskaminer att välja mellan i olika stilar, från modern retro till klassisk lyx och stilren skandinavisk design. Med bra rådgivning blir det enklare att hitta eldstaden som passar sin stil och bostad.
– Vi bjuder på ett första hembesök och ger tips och råd vid val av rum, plats och modell. Vi lämnar därefter en offert på lämplig modell och installationsarbetet.

Sammanlagt finns det hundratals olika braskaminer att välja mellan i olika stilar. Foto: Kola Productions

Installerat och klart

När man väl bestämt modell ska det göras en bygganmälan till kommunen.
– Vi hjälper till med dessa dokument så att allt blir komplett för att underlätta vid handläggningen hos kommunen.Byter du ut din nuvarande eldstad mot en ny från oss kan vi ta med din gamla eldstad och ser till att den tas om hand på ett miljövänligt sätt.
”Installerat och Klart!” är Eldas koncept för den som vill köpa och installera en ny eldstad, men slippa krånglet med att hantera olika aktörer.
– Det är mycket enklare med en helhetslösning där man har en kontaktperson och får en samlad faktura. Våra certifierade installatörer är en trygghet för det färdiga resultatet.

Bad & Värmes utställning av VVS, bad och dusch. Foto: Kola Productions

Bad & värme

Ida Eklund är ansvarig för Bad & Värme-butiken som efter utbyggnaden fått större plats för utställningen av VVS, bad och dusch. Mora-butiken är en av Bad & Värmes 70 butiker runt om i landet.
– Vi har allt man behöver för badrummet, från golvvärme och ytskikt till blandare, inredning och tillbehör. Vill man renovera eller bygga om badrummet hjälper vi gärna till med förslag och olika ritningar på olika lösningar, säger Ida.

Man kan få sitt badrum uppritat i 3D efter egna önskemål

Kompletta lösningar

Med Idas hjälp kan man få sitt badrum uppritat i 3D efter egna önskemål och hon fungerar även som ett bollplank kring materialval och inredning.
– Kunden vill ofta ha en helhetslösning och vår styrka ligger i att kunna erbjuda en komplett lösning från idé till färdig installation. Vi kan samordna allt arbete med rör, el, blandare, möbler, porslin, kakel och klinker, säger Ida.
– Tack vare samarbete med många av ortens skickliga hantverkare, som är certifierade inom branschreglerna för respektive bransch står vi för ett tryggt helhetskoncept, säger Stefan.

Värmepumpar

Eklunds VVS utför alla slags rörarbeten inom kök & bad och installationer av kompletta värmesystem. Företaget utför mellan 100-150 värmepumpsinstallationer varje år.
– Fördelarna med värmepump är lägre driftskostnader och högre komfort samtidigt som det är miljövänligt, säger Stefan.
– Vi har effektiva värmepumpar för luft, berg och mark. Likaså varmvattenberedare, kompletta golvvärmesystem och pumpar. Termostater med smart automatik sköter hela systemet.

Familjeföretag i andra generationen

Eklunds VVS AB har sitt ursprung från 1948 men grundades i nuvarande form 1996 av Hans och Anders Eklund. Idag drivs företaget av Anders, Stefan och Peter Eklund med 24 anställda. Företaget började i liten skala men i takt med den stora efterfrågan på värmepumpar ökade också omsättningen och personalstyrkan.
– Vi är stolta av att vara en av Dalarnas största entreprenör inom värme och sanitet samt att vi kan erbjuda både kvalitetsprodukter och -tjänster mot både privatpersoner och företag, säger Stefan.

Uppdaterad: 12 oktober, 2019
Facebook Twitter Linkedin