Varumärket Mora

Premiär för Golf Runt Siljan

Genom samarbetet Golf Runt Siljan skapar fem golfklubbar nya möjligheter för golfare att spela sig runt Siljan på ett smidigt sätt.

Idéen till Golf Runt Siljan föddes när Sollerö GK, Mora GK, Rättviks GK, Leksands GK och Tällbergsbyarnas GK träffades för tre år sedan för att diskutera ett samarbete klubbarna emellan. Redan då beslutade man om gemensamma förmåner för klubbarnas medlemmar som innebär spel på varandras banor till kraftigt reducerat pris.
– Samhörigheten mellan klubbarna har blivit betydligt bättre än tidigare tack vare detta. Rörligheten av medlemmarna har ökat så att de spelar på fler banor i området, säger Hans-Erik Karis, medlem i Mora GK.

Rabatterad greenfee runt Siljan
Nu har de fem klubbarna bildat en gemensam ekonomisk förening med målet att öka antalet spelande gäster på de fem golfbanorna runt Siljan. Trots att banorna ligger i samma område bjuder de på olika typer av utmaningar och upplevelser för golfaren. Under namnet Golf Runt Siljan marknadsför man upplevelsen i ett större område än bara inom klubbarna. Målet är att få fler gäster till hela Siljansområdet.
– Samarbetet syftar till att få fler att upptäcka möjligheten till Golf Runt Siljan, där vi kan erbjuda både golf, boende och en stor bredd av aktiviter runt hela Siljan. Med Golf Runt Siljan-häftet erbjuder vi rabatterad greenfee till de besökande som vill spela två eller fler banor runt Siljan, säger Lars Axelsson ordförande i Mora GK.
Golf Runt Siljan-häftet finns att köpa på alla fem klubbarna. De innehåller två till fem greenfee-biljetter, till förmånliga priser, som gäller på de fem Siljansbanorna.
Juniorer spelar dessutom till halva priset.

Tävling Golf Runt Siljan Tour
I samverkan anordnar även klubbarna tävlingen Golf Runt Siljan Tour som spelas fem dagar i rad 1-5 juli. En partävling med olika spelformer med början i Leksand, fortsättning i Tällberg, Rättvik, Sollerön och med final i Mora.

golfruntsiljan.com

Uppdaterad: 9 juli, 2019
Facebook Twitter Linkedin