Varumärket Mora

Göra

Det finns mycket spännande att göra i Mora sommartid, både för stora och för små. Här finns allt ifrån Tomtelands Sagoland till Zornmuseet och ett härligt utbud av butiker för alla. Visste du att Mora är norra Dalarnas främsta handelsort?

Tomteland

Vid Gesundaberget i Mora har tomten sitt hem, Tomteland. Här kliver besökarna in i sagornas värld och är en del av upplevelsen. Tomteland har öppet både vinter- och sommartid.

Att tomten bor i Mora vet alla som någon gång besökt hans hus på Tomteland.

Tomteland bjuder på en magisk fantasivärld där besökarna kan röra sig fritt bland sagofigurerna och händelserna som utspelar sig runt de olika scenerna i parken i en så kallad levande teater. På så sätt får både barn och vuxna känna sig delaktiga i sagornas värld.

Tomteland har öppet i öppet varje dag 17 juni – 13 augusti samt 19, 20, 26, 27 augusti 2023. Mer information finner ni här: https://www.tomteland.se/

Zornmuseet

Zornmuseet, beläget bredvid Zorngården, är tillägnat Anders Zorn och har även världens största samling verk av honom. Här visas ett urval av Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar samt delar av hans konst- och föremålssamlingar. Museet arrangerar även temporära utställningar.

Zornmuseets sommarutställning 2023 erbjuder en bred exposé över Anders Zorns konstnärskap. Här visas målningar och akvareller, etsningar och skulpturer – ja, allt det som gjorde den berömde Morasonen till en världsartist. Sommarens Zornutställning riktar också strålkastarljuset på det som finns under ytan i de kända verken. Tack vare ny och banbrytande forskning, och med hjälp av röntgenbilder, färganalyser, skisser och fotografier, kan Zorns teknik och häpnadsväckande virtuositet nu förklaras bättre än någonsin förr. Detta ger besökaren en inblick i den process som ledde fram från idé till färdig bild.

"Zorn under ytan" visas 18 maj – 3 september 2023.

zorn.se

Handel i Mora

Mora är norra Dalarnas främsta handelsort och består av tre handelsområden: Centrum, Noret och Tuvan. Shoppingen i centrum finns i hjärtat av Mora med direkt närhet till både Siljan och Vasaloppspåret. Här varvas kedjor och butiker med restauranger och caféer. Vid Moras norra infart finns Noret med stora varuhus och kedjor. Handelsområdet Tuvan har en blandning av kedjor och butiker där bygg- och motorföretag samt möbel- och inredningshandel dominerar.

Se utbud och karta på www.morakopstad.se

Uppdaterad: 12 maj, 2023
Facebook Twitter Linkedin