Varumärket Mora

Det våras för golfsäsong

Endast en drive från Mora centrum ligger Moras vackra golfbana och hit är alla välkomna som vill prova en sport som ger frisk luft, motion och gemenskap. På Mora Golklubb väntar flera nyheter när golfsäsongen drar igång.

Nya medarbetare, jubileumsfirande, nya tävlingar och fler boendemöjligheter är några av nyheterna på Mora Golfklubb.
– Vi välkomnar en ny restaurangägare och en ny banchef till klubben, säger Sara Karlsson som arbetar tillsammans med Kenneth Granath på kansliet.
– Restaurangen kommer i år att drivas av Peter Engström, en lokal kock och välkänt ansikte här på klubben. Ny banchef är Morgan Pettersson, en erfaren greenkeeper som tillsammans med banpersonalen kommer att hålla banan i toppskick under hela säsongen.
Klubbens PRO Erik Olsson är inne på sitt fjärde år på klubben. Han ansvarar för alla lektioner och nybörjarkurser.
– Erik tränar även klubbens satsande juniorer och har träningsgrupper för vuxna flera gånger i veckan.

Träningshål i anslutning till klubbhuset och Dalälven.

Nybörjarkurser

Varje golfsäsong finns det möjlighet att gå nybörjarkurs på Mora Golfklubb.
– Under en tredagars utbildning får man lära sig grunder och regler inom golfen. Efter avslutad kurs blir man tilldelad ett golf-ID och sedan är det bara att börja spela golf på vår vackra bana.
Nybörjarkurserna startar i maj och sista kursen körs i början på augusti.
– I våra nybörjarkurser ingår även full spelrätt på klubben under hela säsongen.

En annan nyhet i år är att klubben kommer att ha ett nytt upplägg för alla nybörjare.
– Vi har tillsatt en grupp som har i uppgift att stötta och få våra nybörjare att trivas på klubben från början. Vi kommer bland annat att erbjuda alla nybörjare ett kostnadsfritt träningstillfälle en gång i veckan. Syftet är att alla nya hos oss ska få chansen att hitta golfkompisar och få träna tillsammans med andra. En hjälpande väg in i golfen helt enkelt.

Klubbhuset är samlingspunkten med kansli, restaurang, puttinggreen och drivingrange.

Juniorverksamheten växer

Klubbens juniorskara växer och det finns juniorgrupper för alla åldrar. Genom olika träningsgrupper får de chansen att utvecklas och träna golf efter sin nivå och förmåga tillsammans med utbildade tränare.
– Varje sommar anordnar vi en golf-skola som alla får delta i, oavsett om man spelat golf eller inte. Det är en rolig vecka med massa golf och lek. I sommar går sommarskolan av stapel vecka 26.

Golfkvällar

Klubben arrangerar även herrkvällar och damkvällar kontinuerligt och oavsett ålder eller golfhandicap är man välkommen att vara med under dessa tillfällen.
– Här är ett tillfälle där man får träffas och spela golf ihop med andra, man spelar 9 håls golf och fikar tillsammans och har en trevlig stund. Här har vi som mål att få ännu flera medlemmar att delta och ett bredare åldersspann på deltagandet.

Tävlingar från nybörjare till elit

Flera tävlingar arrangeras varje säsong för både nybörjare och elit.
– En nyhet för i år är Ahlsells maratongolf, en partävling som pågår i 24 timmar i sträck.
En återkommande tävling är Golf runt Siljan som arrangeras tillsammans med övriga golfklubbar runt Siljan.
– Det är ett utmärkt tillfälle att tävla och få spela på olika banor varje dag under en veckas tid.
Mora Golfklubb har även fått förtroendet att arrangera en av Sveriges största juniortävlingar "Teen Tour Elit" i slutet av sommaren, en tävling med landets bästa juniorer.
– För klubben är det en stor ära och ett kvitto på att vi har en bana och tävlingsorganisation av hög klass.

Jubileum för klubben och Moraveckan

Moraveckan är en populär tävlingsvecka som lockar golfspelare från hela landet. Högklassigt golfspel, aktiviteter och fina prisbord kännetecknar Moraveckan, som årligen arrangeras vecka 30.
– Eftersom Moraveckan i år fyller 35 år planerar vi för extra firande under tävlingsveckan.

Mora Golfklubb fyller dessutom 40 år 2020 och det finns planer för jubileumsfirande, med reservation för rådande situation.

Boendemöjligheter

I anslutning till Dalälven finns ställplats för husvagnar och husbilar samt en brygga för båtar att lägga till.
– Oavsett golfare eller inte så är man välkommen att lägga till och gå i land och äta en bit mat på restaurangen eller slå några bollar på rangen. Vi lånar självklart ut klubbor till dem som vill komma och prova på golf.
Med målet att kunna erbjuda greenfeegäster möjlighet till övernattning planeras det för att tre övernattningsstugor ska byggas i anslutning till ställplatserna.
– Vi jobbar för att området ska växa och göra det enkelt för våra besökare.

En grön och fin green på hål 13.

Uppdaterad: 17 april, 2020
Facebook Twitter Linkedin